Opskrift på rugbrødslagkage med hindbær
Bunde:
125 g rugbrød
75 g hasselnødder
3 æg
175 g sukker
2 spsk. kakao
1 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Fyld:
200 g frosne optøede hindbær
Sukker
½ l piskefløde
100 g chokolade
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
![]() |
Nem aftensmad på 15-20 minutter |
![]() |
Chokolade-nøddekage |
Sådan bager du rugbrødslagkagen
Riv brødet eller hak det fint i en foodprocessor eller blender. Hak nødderne.Pisk æggeblommer og sukker lyst og rør rugbrødet i. Bland kakao, mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggene. Rør nødderne i. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme. Bag bundene på nederste rille ca. 20 min. ved 200° og lad dem afkøle på bagerist.
Fyld: Riv eller hak chokoladen. Rør hindbærrene med lidt sukker efter smag. Pisk fløden stiv. Læg bundene sammen med hindbær, halvdelen af chokoladen og halvdelen af flødeskummet.
Læg resten af flødeskummet over kagen. Drys med resten af chokoladen og pynt evt. med nogle hindbær.
TIP
Frosne hindbær optøs i en gryde ved jævn varme, til de begynder at safte. Hæld bærrene i en sigte, og stænk bundene med væden. Køl bærrene af, inden de vendes i flødeskummet.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.