Opskrifter

Sønderjysk rugbrødslagkage med hindbærmarmelade og flødeskum

Søndag, 22. april 2018Opdateret I gåraf Christine Bille, Foto. Carina Krüger.
Det sønderjyske køkken er et spændende og levende, regionalt køkken, og denne rugbrødslagkage smager bare skønt. Find opskriften herunder.

Opskriften giver ca. 10 stykker.

30 min
10 personer
Rugbrødslagkage
150 g revet rugbrød
75 g hasselnødder
4 æg
200 g sukker
1 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
2 dl hindbærmarmelade
4 dl piskefløde
50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  2. Tegn 4 cirkler med en diameter på ca. 18 cm op på bagepapir.
  3. Riv rugbrødet eller findel det i en foodprocessor eller minihakker.
  4. Hak nødderne groft.
  5. Del æggene i blommer og hvider.
  6. Rør æggeblommerne med sukker og bland dem med rugbrød, nødder, hvedemel, kartoffelmel, kakao og bagepulver.
  7. Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1⁄3 i dejen for at blødgøre den. Vend derefter resten af æggehviderne forsigtigt i dejen.
  8. Smør dejen ud på de 4 cirkler på bagepapiret.
  9. Bag bundene i 15 min. og lad dem køle af.
  10. Pisk fløden til blød skum.
  11. Smør 1⁄3 af hindbærmarmeladen på den nederste bund og kom ¼ af flødeskummet ovenpå.
  12. Læg en bund ovenpå, smør med marmelade, flødeskum osv. Læg den øverste bund på toppen og bred det sidste flødeskum øverst.
  13. Drys med revet chokolade.