(4 pers.)
Det skal du bruge til stikkelsbærtærte:
Bund:
100 g smør
200 g hvedemel
100 g sukker
1 æg
1 nip salt
Fyld:
2 æggehvider
4 spsk. sukker
150 g marcipan
½ vaniljestang
400 g Tatjana Stikkelsbær
40 g mandelflager
Sådan laver du stikkelsbærtærten
Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet.
Tilsæt sukker, æg og salt, og saml det hurtigt til en ensartet dej.
Lad dejen hvile koldt ca. 45 min.
Beklæd en smurt tærteform på 26 cm i diameter med dejen.
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukker og pisk, til det bliver sejt.
Vend den revne marcipan i.
Rør vaniljekorn i og fordel blandingen i tærtebunden.
Kom stikkelsbærrene over og drys mandelflager over.
Bag tærten ved 175º varmluft i ca. 30 min.
Lad tærten afkøle.
Servér med cremefraiche 38%.
Tatjana Stikkelsbær er fra Den Gamle Fabrik.
Tag også et kig i galleriet nedenunder og se flere af vores skønne desserttærter
Skønne desserttærter














Kaneltærter med citruscreme
Lækre tærter af butterdej - der bliver seks små tærter
Se opskriften her...
7 / 21


Pæretærte med mandellåg
En herlig tærte, der serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum
Se opskriften her...
8 / 21


















Annas æbletærte
Det søde med det sure – blandingen af æbler og toscaglasuren giver en utrolig lækker smag
Se opskriften her...
17 / 21






Banantærte
Tærten her skal helst laves i en metalform, for at siruppen karamelliserer rigtigt, men den kan også laves i en silikoneform, så skal kagen blot et par min. under grillen efter den er bagt
Se opskriften her...
20 / 21