Tiramisu uden alkohol

Den klassiske italienske dessert i en variant uden alkohol. Smager bedst, hvis den laves dagen før.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
30 min
8 personer

(8 pers.)

6 æg (delt i blomme og hvide og evt. pasteuriserede)
500 g mascarpone
8 spsk. sukker
Kornene af 1 vaniljestang
2½ dl stærk espresso (ca. 6 små kopper)
1 pakke ladyfingers/savoyardi (italienske kiks)
100 g hakket, mørk chokolade

Pisk æggeblommer med sukker, vaniljekorn og mascarpone, til det er luftigt og sukkeret opløst. Pisk æggehviderne stive i en ren skål med et rent og tørt piskeris (brug røremaskine). Fold æggehviderne i æggeblommemassen.
Læg creme i bunden af 8 portionsglas. Kom en kage dyppet i kold kaffe over, så creme, så kage osv. og slut med creme, der drysses med hakket chokolade til sidst. Man kan også vende desserten ud på en tallerken, hælde lidt mere kaffe over og så drysse med chokolade. Skal stå koldt nogle timer.

Madsopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.