Opskrifter

Toscasnitter

Lørdag, 12. december 2009af Redaktion
Fine julegodter med marcipan, hvid chokolade og nødder

200 g ren rå marcipan
125 g piskefløde
75 g sukker
75 g smør
75 g lys sirup
75 g mandelsplitter
75 g hasselnødder
100 g hvid overtræk

Marcipanen rulles ud i 20 x 10 cm på et stykke bagepapir. Kog fløden op med sukker, lys sirup og smør og lad den simre, til den er gylden. Tilsæt derefter nødder og mandelsplitter og kog massen færdig, til den har en fastere konsistens. Husk at røre i gryden konstant. Hæld toscamassen på marcipanstykkerne og lad det afkøle til dagen efter. Udskæres i mindre stykker efter ønske og bundene pensles med hvid overtræk.Toscasnitterne opbevares på køl i en kagedåse ind til servering.

Opskrift: Odense Marcipan

Meget mere til den søde tand...
Sveskelommer
Søde skovnisser i marcipan
Hjerter på pind