Opskrift på vanilje-pandekager med appelsiner
(4-6 pers.)
2 æg
6 dl mælk
175 g mel
2 tsk. vaniljesukker
¼ tsk. salt
Smør til bagningen
Tilbehør:
2 appelsiner
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
2 spsk. flydende honning
Prøv også: Pandekager med citruskompot
Sådan laver du pandekagerne
Pisk æggene med lidt af mælken. Hæld melet i og pisk det glat. Pisk resten af mælken, vaniljesukker og salt i. Lad dejen hvile. Den bliver kun bedre, hvis den står i køleskabet nogle timer. Bag tynde pandekager ved mellemvarme, ca. 2 min. på hver side.
Tilbehør: Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i skiver.
Fold de varme pandekager og læg dem på et fad sammen med appelsinerne. Dryp den krydrede honning over.