(4 pers. )
Vaniljetoppe:
1 stang vanille
½ l piskefløde
50 g rørsukker
1 tsk. fintreven appelsinskal
5 blade husblas
Rødvinspærer:
4 pærer
3 dl kraftig rødvin
125 g rørsukker
1 tsk. lakridspulver el. 1 stang kanel
Flæk vaniljestangen, og kog den småt 5 min. med fløde og sukker. Læg husblassen i blød i koldt vand, knug vandet af, og smelt den i flødeblandingen. Tag gryden fra varmen, tag vanillestangen op, og tilsæt appelsinskal. Sæt gryden i en balje med koldt vand, og pisk af og til i den, mens fløden køler af. Fordel flødeblandingen i 4 portionsskåle, og stil dem køligt til næste dag.
Skræl pærerne, men lad dem beholde stilken. Del dem på langs, og fjern kernehuset. Kog pærerne i vin med sukker og kanel, til de er møre, 10-30 min., afhængigt af hvor modne pærerne er. Lad pærerne ligge i rødvinslagen til næste dag. Tag pærerne op, og kog lagen godt ind, til der er 1½ dl tilbage.
Skær vaniljetoppene fri langs formenes kant, og vend dem ud på tallerkner. Skær nogle langsgående snit i pærerne, og læg dem ved siden af. Hæld lidt rødvinssauce over pærerne.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også Pærtetærte med gorgonzola
