Opskrifter

Æggeterrine med matjessild

Mandag, 23. maj 2011af Redaktion
En dejlig frokostanretning eller en let middag

(4 pers.)

2 hårdkogte æg
1 kogt kartoffel (ca. 100 g)
2 blade husblas
100 g friskost
1 dl cremefraiche
2 spsk. hakket dild
2 spsk. snittet purløg
Salt og peber

Tilbehør
1 dåse matjessildefileter

Pynt
75 g bacon (kan udelades)
1 skalotteløg
Dild

TIP

Terrinen kan også stivne i en aflang form eller skål på ca. ¾ l foret med film.

Skær kartoflen i små bidder. Pil æggene og hak dem groft. Læg husblassen i blød i koldt vand. Bland friskost og cremefraiche med dild og purløg og smag til med salt og peber. Tag husblassen op af vandet og smelt den i mikroovn eller i en gryde ved svag varme. Rør forsigtigt husblassen i osteblandingen og vend kartofler og æg i. Fordel blandingen i 4 kaffekopper foret med plastfilm. Stil det i køleskabet 1 døgn. Hæld væden fra sildene og skær dem i mindre bidder. Skær baconen i strimler og steg dem sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Hak løget fint. Server terrinen pyntet med bacon, løg og dild, knækbrød eller rugbrød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SØDE KERAMISKE HJERTEFORME

De røde forme er ildfaste og kan bruges til bagning. De dekorative forme kan købes i Familie Journals Shop for 149 kr.

Find flere opskrifter her...
Tomattartar med urtecreme
Aspargessalat med nødder
Grønsagstærte med oregano og emmentaler





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop