Opskrift på gratineret portobello med grønt og parmesan
Portobello med grønt og parmesan er en god forret. Retten er perfekt til hyggelige stunder i hverdagen eller i weekenden.
Af
Af: Pernille Skjødt. Foto: Columbus Leth

Foto: Columbus Leth
Annonce
45 min
4 personer
Ingredienser:
1 porre
100 g shiitakesvampe
2 fed hvidløg
Salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. smør til stegning
4 portobellosvampe
50 g parmesan
½ dl pankorasp
Til servering:
Parmesan
½ bundt kruspersille
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°.
- Skyl porren, og skær den i ringe.
- Skær shiitakesvampene i skiver.
- Hak hvidløgene.
- Steg shiitakesvampene gyldne i lidt olie og smør på en pande.
- Tilsæt porreringe, og steg i yderligere et par minutter.
- Tilsæt hvidløg, og krydr med salt og peber.
- Tag svampestokken ud af portobellosvampene.
- Hak stokkene fint, og bland dem med porre og shiitakesvampe.
- Skær portobellosvampene i halve, og læg dem i et ovnfad.
- Fordel porre og shiitake-blandingen oven på portobellosvampene.
- Riv parmesan over svampene, og drys med rasp.
- Sæt svampene i ovnen i 15-18 minutter, til de er bagte og let gratinerede.
Prøv også denne smagfulde rødkålssalat med frugt, nødder og skyrdressing
Servering:
- Anret de gratinerede portobellosvampe på et fad, og top med friskrevet parmesanost og skyllet ogplukket kruspersille.
- Servér straks

Hovedretter
Opskrift på italienske frikadeller og salat med figner og feta
Annonce








