Opskrift på gratineret portobello med grønt og parmesan

Portobello med grønt og parmesan er en god forret. Retten er perfekt til hyggelige stunder i hverdagen eller i weekenden.
Af
Af: Pernille Skjødt. Foto: Columbus Leth
Opskrift på gratineret portobello med grønt og parmesan.
Foto: Columbus Leth
Annonce
45 min
4 personer
Ingredienser:
1 porre
100 g shiitakesvampe
2 fed hvidløg
Salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. smør til stegning
4 portobellosvampe
50 g parmesan
½ dl pankorasp
Til servering:
Parmesan
½ bundt kruspersille

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skyl porren, og skær den i ringe.
  3. Skær shiitakesvampene i skiver.
  4. Hak hvidløgene.
  5. Steg shiitakesvampene gyldne i lidt olie og smør på en pande.
  6. Tilsæt porreringe, og steg i yderligere et par minutter.
  7. Tilsæt hvidløg, og krydr med salt og peber.
  8. Tag svampestokken ud af portobellosvampene.
  9. Hak stokkene fint, og bland dem med porre og shiitakesvampe.
  10. Skær portobellosvampene i halve, og læg dem i et ovnfad.
  11. Fordel porre og shiitake-blandingen oven på portobellosvampene.
  12. Riv parmesan over svampene, og drys med rasp.
  13. Sæt svampene i ovnen i 15-18 minutter, til de er bagte og let gratinerede.

Prøv også denne smagfulde rødkålssalat med frugt, nødder og skyrdressing

Servering:

  1. Anret de gratinerede portobellosvampe på et fad, og top med friskrevet parmesanost og skyllet ogplukket kruspersille.
  2. Servér straks
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.