Bacon-broccoligratiner

Lav skønne bacon-broccoligratiner og servér med en god råkostsalat
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

Opskrift på bacon-broccoligratiner

(3 pers.)

200 g bacontern
500 g broccoli
3 spsk. hvedemel
2 dl fløde
3 æggeblommer
1 fed hvidløg
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
3 æggehvider
1 spsk. smør
1 spsk. rasp

Sådan laver du bacon-broccoligratiner

Steg baconternene sprøde ved høj varme og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Skær broccolien ud i små stykker og blanchér dem i letsaltet vand.

Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i. Tilsæt broccoli, bacon, presset hvidløg, salt og peber.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.

Smør 3 ovnfaste portionsforme og drys dem med rasp. Fordel gratindejen i formene og bag dem i 30 min. ved 200°.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.

Flere tærter

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.