Opskrifter

Frokostpostej med marinerede gulerødder

Mandag, 5. juli 2010af Redaktion
God postej til at tage med på skov- eller strandturen

(6-8 pers.)

FROKOSTPOSTEJ
400 g hakket svinekød
1 spsk. rasp
1 dl mælk
l løg
1 æg
75 g røget skinke
1 dl hakket persille
½ dl hakket løvstikke
1 tsk. hakkede, friske timianblade
Ca. 1½ tsk. salt
Peber


Udblød først raspen ca. 5 min. i mælken. Bland kødet med den udblødte rasp. Pil løget og riv det. Rør løg, æg, skinke skåret i små tern, krydderurter, salt og peber i farsen. Kom farsen i en form på ca. 1 l og læg alufolie over. Bag postejen 20 min. ved 200° på midterrillen. Tag folien af og bag den yderligere 30 min. Afkøl postejen i formen. Skær den i skiver, når den er helt kold. Postejen kan fryses.


MARINEREDE GULERØDDER
1 bdt. tynde, nye gulerødder
1½ dl friskpresset appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
1 tsk. honning
½ tsk. salt

Skrub eller skrab gulerødderne og prik dem med an gaffel, så appelsinsmagen kan trække ind. Bring appelsin- og citronsaft, honning og salt i kog. Tilsæt gulerødderne og lad dem simre 8-10 min. under låg. Lad gulerødderne køle af i lagen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter på små retter til strand- og skovturen her...
Græsk salat med skinkespid
Makrelrillette
Dobbeltdækkere med rogn