Opskrifter

Grillede grønsager med persillehummus

Søndag, 25. december 2011af Redaktion
Super skøn og sund ret

(4 pers.)

Grillede grønsager
1 aubergine
2 squash
2 røde peberfrugter
Olie til stegning
½ tsk. spidskommen
Salt og friskkværnet peber

Persillehummus
1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter)
1½ spsk. tahin (sesampasta)
1 stor håndfuld bredbladet persille
1½ tsk. spidskommen
Ca. 1 dl olivenolie
Saft fra ½ citron
Salt og friskkværnet peber

Til servering
1 bundt forårsløg
150 g feta
25 g pinjekerner
8 fladbrød

Persillehummus
: Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom kikærter, tahin, persille og spidskommen i en blender og blend ca. ½ min. Tilsæt olien lidt ad gangen og blend til en smørbar konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Grillede grønsager: Skyl aubergine og squash og skær dem i 1 cm tykke skiver. Rens peberfrugterne og skær dem i brede strimler. Pensl grønsagerne med olie på begge sider og krydr med spidskommen, salt og peber. Steg grønsagerne på en hed (grill)pande i ca. 1 min. på hver side, så de får tydelige grillstriber. Rens forårsløgene og snit dem fint. Bræk fetaen i mindre stykker. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver let gyldne.
Servering: Læg de varme grønsager på et fad og top med feta, forårsløg og pinjekerner. Server med hummus og lunede fladbrød.

Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Krydret ostespyd med melon og solsikkekerner
Kartoffelgratin med spinat
Figensalat med melonspyd og minitærter med gedeost


Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop