Opskrift på sellericreme med stegte æbler, mandler og estragon
Denne skønne sellericreme med stregte æbler, mandler og estragon er perfekt til julen og den grønne julefrokost.
Af
Af: Pernille Skjødt. Foto: Columbus Leth.

Foto: Columbus Leth.
Annonce
30 min
4 personer
Ingredienser:
1 knoldselleri
Salt
2 stilke frisk timian
1 dl piskefløde
1 tsk. citronsaft
Peber
1 knsp. muskatnød
Æbletopping:
2 æbler
50 g mandler
4 stilke frisk estragon
20 g smør
Salt og peber
Æblecidereddike eller citronsaft
Fremgangsmåde:
- Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern.
- Kog ternene møre i vand med salt og timiankviste i ca. 20 minutter.
- Hæld kogevandet fra, og gem lidt.
- Hæld fløde i gryden, og blend det sammen med selleri til en cremet konsistens.
- Tilsæt evt. lidt af kogevandet om nødvendigt.
- Smag til med citronsaft, salt, peber og fintrevet muskatnød.

Hovedretter
Juleopskrift på lækker salat med figner og gruyere
Æbletopping:
- Skær æblerne i grove stykker.
- Hak mandlerne groft, og pluk estragonen.
- Steg æblerne i smør på en pande i 3-4 minutter, til de bliver lidt bløde, men stadig har bid.
- Krydr med salt, peber og et par dråber eddike.
Servering:
- Anret sellericremen i en skål, og hæld æbletoppingen over.
Annonce








