Opskrift på sellericreme med stegte æbler, mandler og estragon

Denne skønne sellericreme med stregte æbler, mandler og estragon er perfekt til julen og den grønne julefrokost.
Af
Af: Pernille Skjødt. Foto: Columbus Leth.
Sellericreme med stegte æbler, mandler og estragon
Foto: Columbus Leth.
Annonce
30 min
4 personer
Ingredienser:
1 knoldselleri
Salt
2 stilke frisk timian
1 dl piskefløde
1 tsk. citronsaft
Peber
1 knsp. muskatnød
Æbletopping:
2 æbler
50 g mandler
4 stilke frisk estragon
20 g smør
Salt og peber
Æblecidereddike eller citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern.
  2. Kog ternene møre i vand med salt og timiankviste i ca. 20 minutter.
  3. Hæld kogevandet fra, og gem lidt.
  4. Hæld fløde i gryden, og blend det sammen med selleri til en cremet konsistens.
  5. Tilsæt evt. lidt af kogevandet om nødvendigt.
  6. Smag til med citronsaft, salt, peber og fintrevet muskatnød.

Æbletopping:

  1. Skær æblerne i grove stykker.
  2. Hak mandlerne groft, og pluk estragonen.
  3. Steg æblerne i smør på en pande i 3-4 minutter, til de bliver lidt bløde, men stadig har bid.
  4. Krydr med salt, peber og et par dråber eddike.

Servering:

  1. Anret sellericremen i en skål, og hæld æbletoppingen over.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.