Opskrifter

Halloweens sjoveste græskarhoveder

Mandag, 19. oktober 2009af Redaktion
Lysende græskarhoveder er blevet populært til Halloween herhjemme. De pynter, og skræmmer efter sigende de onde ånder væk, og så er de sjove at lave. Det er en oplagt børneaktivitet til Halloween, men du kan også overraske dine veninder med en græskarhovedkonkurrence, for det er faktisk sjovt i alle aldre. Læs her, hvordan du trin for trin kan skære dine egne græskarhoveder.


Trin 1: Et godt græskar
Find et godt græskar, der er flot og orange, og vælg den side, der vender mest opad, så ansigtet ikke kommer til at pege ned mod jorden. Læs mere om græskar her


Trin 2: Skær "låget af"
Først skal du skære et låg i toppen af græskaret. Skær enten lige over eller vælg et zigzag mønster. Det kan være en god idé at tegne op med en tusch, inden du skærer. Omkredsen skal være så stor, at du kan få din hånd ned, og jo større låget er, jo nemmere bliver det at udhule græskaret.
Vind græskarredskaber

Trin 3: Udhul græskaret
Når du har taget låget af, skal ud tømme græskaret for kød og kerner. Få det hele med, så det ikke ligger og mugner i græskaret. Brug en ske til at skrabe indersiderne jævne, til de er to-tre centimeter tykke. Husk også at rense "låget". Indmaden kan du eventuelt gemme, og bruge til lækkert mad som f.eks. græskarpasta

Trin 4: Skær ansigtet
Skær øjne, næse og mund i dit græskar. Der findes utallige udformningsmuligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Det klassiske græskarhoved har trekantede øjne, en lille trekantet næse og en stor mund, der eventuelt kan være i zigzagmønster, så den ser ekstra ond ud. Du kan også give det øjenbryn eller ører, eller hvad du synes, der passer til dit græskarhoved. Sørg for, at der er skåret nok ud til, at fyrfadslysene får ilt nok og så der er nok huller, lysene kan lyse ud af. En god idé kan være at tegne dit mønster op, inden du skærer. Begynd midt på motivet og skær små felter ud ad gangen.
Trin 5: Pensl med atamon
For at græskaret ikke skal mugne, skal du pensle det grundigt med atamon. Græskaret holder sig selvfølgelig bedst udendørs, og det kommer hurtigt til at mugne, hvis det står indendørs.

Du kan eventuelt fore bunden af græskaret med sølvpapir, inden du sætter fyrfadslysene ind. Hvis du vil have, at det skal lyse op hele tiden, kan du også lægge en lyskæde i græskarhovedet i stedet for fyrfadslys.TIP
Hvis fyrfadslyset ikke får ilt nok og går ud, kan man skære mønstrene lidt større eller skære et hul på bagsiden af græskaret.


Af Louise Jakobsen, Oestrogen


Pynt (u)hyggeligt og nemt op i hjemmet

Lyst til …
Forloren flagermus, spøgelseskartofler eller spindelvævsis?