Opskrifter

Hvid gløgg

Lørdag, 17. november 2012Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Har du smagt hvid gløgg? Hvis ikke får du her opskriften.
30 min
Ingredienser
80 g rørsukker
1 dl vand
15 g ingefær
1 usprøjtet lime
1 lakridsrod
2 stænger kanel
3 stjerneanis
1 vaniljestang
75 g mandelsplitter
75 g rosiner
7 dl hvidvin

Fremgangsmåde:

  1. Kog rørsukker og vand op, skær ingefæren i strimler og skær skallen af limefrugten med en kartoffelskræller.
  2. Kom limeskal, ingefær, lakridsrod, kanel, anis og den flækkede vaniljestang i sukkerlagen og lad det småsimre i et par min.
  3. Tag gryden af varmen og lad det trække mindst 15 min.
  4. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandler og varm gløggen forsigtigt op til lige under kogepunktet.