Hvid gløgg

Har du smagt hvid gløgg? Hvis ikke får du her opskriften.
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Hvid gløgg med kanelstang of krydderier
30 min
Ingredienser
80 g rørsukker
1 dl vand
15 g ingefær
1 usprøjtet lime
1 lakridsrod
2 stænger kanel
3 stjerneanis
1 vaniljestang
75 g mandelsplitter
75 g rosiner
7 dl hvidvin

Fremgangsmåde:

  1. Kog rørsukker og vand op, skær ingefæren i strimler og skær skallen af limefrugten med en kartoffelskræller.
  2. Kom limeskal, ingefær, lakridsrod, kanel, anis og den flækkede vaniljestang i sukkerlagen og lad det småsimre i et par min.
  3. Tag gryden af varmen og lad det trække mindst 15 min.
  4. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandler og varm gløggen forsigtigt op til lige under kogepunktet.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.