Opskrifter

Kylling marineret i balsamico med salat

Mandag, 16. maj 2011af Redaktion
Lækker ret i en mild marinade

(4-5 pers.)

400 g kyllingefilet

Kogelage
7 dl kalvebouillon
½ dl æbleeddike
1 dl balsamico
1 tsk. kinesisk soja
1 laurbærblad
2 enebær

TIP

Kyllingen kan også serveres med en let kartoffelsalat.

Til marinering
3 fed hakket hvidløg
Hakkede nåle fra 1-2 rosmarinstilke
4 hakkede salvieblade
½ dl olivenolie
½ dl balsamico
2 spsk. bouillon fra kogningen

Salat
3-4 tomater
150 g rucolasalat el. blandede salatblade
2-3 pærer
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
Et nip salt

Bland samtlige ingredienser til kogelagen i en gryde og lad det koge ca. 30 min. Læg kyllingefileterne i gryden og lad dem simre 12-15 min. Tag kødet op og køl hurtigt kogelagen af. Læg kyllingen tilbage i lagen og lad det stå i køleskab 6 timer eller natten over. Bland hvidløg, rosmarin og salvie. Bland olivenolie, balsamico og bouillon.
Marinering: Tag kyllingekødet op af lagen og skær det i tynde skiver. Læg skiverne i et fad med kanter. Drys urteblandingen over og hæld marinaden ved. Lad det stå et par timer i køleskabet.
Salat: Skær tomaterne i både. Udkern pæren og skær den i tynde både. Skyl og tør salaten. Bland salaten i en skål med olivenolie og balsamico og drys lidt flagesalt over. Server godt brød til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

DAMP DINE RÅVARER

Damp dine råvarer i deres egen saft med dampboksen fra Lékué, og opnå den dybe og intense smag. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr.

Find flere opskrifter her...
Sukkersaltet laks med æggehak
Kylling med bygkornsragout
Peach melba-mazarin med hindbærglasur







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop