Opskrifter

Nektarin-marmelade med pinjekerner

Torsdag, 10. juli 2008af X
8 modne nektariner, ca. 750 g2 dl vand450 g syltesukkerKornene af ½ stang vanilje2 spsk. citronsaft50 g pinjekernerHalver nektarinerne, fjern stenene

8 modne nektariner, ca. 750 g
2 dl vand
450 g syltesukker
Kornene af ½ stang vanilje
2 spsk. citronsaft
50 g pinjekerner

Halver nektarinerne, fjern stenene og skær frugtkødet i mindre stykker. Kog frugt og vand ca. 5 min. Rør syltesukker i og kog 2 min. Tag gryden fra varmen og lad det stå 5 min. uden låg. Rør vanilje og citronsaft i. Rist pinjekernerne gyldenbrune på tør stegepande eller i mikroovn. Skum marmeladen og bland den med pinjekerner. Hæld marmeladen på skoldede glas og luk dem. Opbevares køligt.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen