Opskrifter

Osteblinis med røræg

Søndag, 29. april 2012af Redaktion
Dejlig til brunch eller frokost med grøn salat

(4-5 pers.)

2 dl mælk
10 g gær
100 g boghvedemel
50 g hvedemel
1 æg
1 æggehvide
75 g hytteost
½ tsk. salt
Smør til stegning

Røræg
3 æg
1 æggeblomme
½ dl mælk
3 spsk. revet emmentaler
Et nip salt
10 g smør

Lun mælken lidt og rør gæren ud i den. Pisk de to slags mel, æggeblomme (gem hviden), hytteost og salt i dejen. Lad den hæve et lunt sted ca. 45 min. Pisk de 2 hvider stive og vend dem i dejen. Brun lidt smør på en lille pande og hæld dej på panden, så det næsten dækker. Bag blinierne 1-2 min. på hver side. Hold dem lune i ovnen.

Røræg: Pisk æg, æggeblomme, mælk, ost og salt sammen. Hæld det på en mellemstor pande ved jævn varme. Skub rørægget sammen efterhånden, som det stivner, og tag panden fra varmen, inden det er helt færdigt. Anret blinis og røræg og pynt med purløg og basilikum.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SJOV MED FORME

Søde pandeforme formet som et hjerte og et hus. Gør det sjovere at lave pandekager eller spejlæg sammen med børnene. Formene koster 69 kr., og kan købes her...

Find flere opskrifter her...
Forårstoast
Morgen-naan
Morgenkokotte

Masser af lækre og spændende retter til en brunch






Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop