Forårstoast
På en forårstur frister naturen med mange forskellige urter. De mest almindelige er ramsløg, vild kørvel, døvnælder, løgkarse og brændenælder. Af nælderne skal man kun tage den friske top. Urterne skylles, blancheres og kan bruges i suppe, men endnu mere forårsagtigt er:
(2 pers.)
Ca. 1 l sammenpressede, friskplukkede, vilde urter og blade
2 skiver halvgroft brød
1 dl madlavningsfløde
Salt og peber
Citronsaft
2-4 letkogte asparges
Pynt
Ramsløgsblomster
Blanchér urterne 2-3 min. i spilkogende vand og hæld dem i en sigte. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe helt af, hak dem med en kniv. Rist brødet. Svits urterne i en lille gryde i smør. Hæld fløden ved og lad det koge ind. Smag til med citronsaft, salt og peber. Læg urteblandingen på brødet. Pynt med asparges og evt. ramsløgsblomster.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
EN NY KØKKENREVOLUTION
Lékué dampboksen damper pasta, ris, gryderetter og supper hurtigt og nemt i mikroovnen. Et perfekt alternativ til gryderne. Boksen kan købes her (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Asparges-pastasalat
Grønne asparges med rogncreme og toast
Laks med fennikelsalat
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)