Opskrifter

Penne med bagt tomatsauce

Søndag, 4. september 2011af Redaktion
Retten oser af middelhavsstemning med tomater, hvidløg, chili og kapers

(2 pers.)

Prøv at bage tomaterne i ovnen, før du laver saucen - det kan gøres i god tid i forvejen, og tomatsaucen får en dejlig tæt og kraftig smag.

200 g pastapenne, f.eks. tynde speltpenne

Tomatsauce
500 g cherrytomater
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 tsk tørret oregano
2 tsk rørsukker
2 skalotteløg
1 lille rød chili
½ spsk. balsamicoeddike
Saften fra ½ appelsin
2 spsk. små kapers
1 håndfuld frisk oregano
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør
Friskrevet parmesan

TIP

Retten oser af middelhavsstemning med tomater, hvidløg, chili og kapers. En håndfuld hakkede sorte oliven vil også gøre sig godt.

Tænd ovnen på 170º. Halver cherrytomaterne og bland dem med hakket hvidløg. Læg tomaterne i en bradepande og vend dem med 1 spsk olie, oregano og rørsukker. Bag dem i ovnen i ca. 40 min. Tag tomaterne ud af ovnen, lad dem køle lidt af og hak dem groft.
Pil skalotteløget og hak det fint. Hak chili fint. Varm 1 spsk. olie op i en gryde eller dyb pande og steg løg og chili i 4-5 min. Tilsæt de bagte tomater, balsamicoeddike og appelsinsaft, og varm det godt igennem.
Vend kapers og friskhakket oregano i og smag til med salt og peber. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og lad den dryppe af. Vend pastaen med den varme tomatsauce, drys med masser af fintrevet parmesanost og server straks.

Madopskrift: Susanne Palmquist og Carsten Kyster

DAMP DINE RÅVARER

Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr.

Find flere opskrifter her...
Kartoffelkager med røget laks og estragoncreme
Pastatærte med kødsovs
Pasta med ild ostesauce






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop