Opskrifter

Riskugler med ost og skinke

Lørdag, 17. januar 2009af Redaktion
(2 pers.)35 min.50 g ris6 tråde safran1 tsk. salt30 g smørFyld:15 g smør 1½ spsk. mel 1½ dl mælk50 g reven mozzarella100 g hakket skinke1½ dl

(2 pers.)
35 min.

50 g ris
6 tråde safran
1 tsk. salt
30 g smør

Fyld:
15 g smør
1½ spsk. mel
1½ dl mælk
50 g reven mozzarella
100 g hakket skinke
1½ dl ærter
1 tsk. paprika
Salt og peber
1 æg
3 dl rasp
Olie til kogning


Kog risene møre i 6 dl vand med safran og salt, rør smørret i og lad dem afkøle lidt. Smelt smørret med melet og pisk mælken i. Tilsæt mozzarella, skinke, ærter og krydderier, varm igennem og smag til. Form hule halvkugler på størrelse med clementiner af 2/3 del af risene. Læg en skefuld fyld i hver og luk dem med resten af risene. Rul kuglerne i æg og rasp og kog dem i 180° varm olie, til de er gyldne. Server med råkost.

Madopskrift: Kristina Miechels

Prøv også...
Spansk gryde med det hele
Spinatlagsagne