Opskrifter

Selleri-remoulade

Tirsdag, 23. september 2008af X
(6-8 pers.)500 g rodselleriSaltCitronsaft eller eddikeMayonnaise:2 æggeblommer1 spsk. citronsaft½ tsk. salt2 dl olieCa. 1 spsk. dijonsennepEvt. 1 fed

(6-8 pers.)

500 g rodselleri
Salt
Citronsaft eller eddike

Mayonnaise:
2 æggeblommer
1 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
2 dl olie
Ca. 1 spsk. dijonsennep
Evt. 1 fed presset hvidløg
Kværnet peber


Bring ca. 1 l vand i kog med 1 tsk. Salt og 1 spsk. citronsaft. Skræl sellerien og riv den groft på råkostjernet. Kom straks den revne selleri i det kogende vand, så den ikke bliver mørk. Kog sellerien op og hæld den til afdrypning i en sigte. Skyl den igennem med koldt vand og pres den fri for vand, så den er helt tør. Rør æggeblommer, citronsaft og salt sammen. Tilsæt olien dråbevis i begyndelsen, så mayonnaisen ikke skiller, og rør godt, brug håndpiskeren. Kom mere olie i ad gangen, til olien er brugt. Smag til med sennep, salt og peber. Bland sellerien med mayonnaise, mayonnaisen skal kun lige binde sellerien sammen, ellers bliver det for fedt. Salaten kan stå et par dage i køleskabet. Spises til alle former for kød eller som forret med flute til.

Opskrift; Anne Skovgaard-Petersen