Opskrifter

Slikasparges med nem hollandaisesauce

Lørdag, 11. maj 2013af Redaktion
Kogte, hvide, dampende asparges serveret på en hvid stofserviet var god tone år tilbage. Servietten suger den sidste væde, så aspargesene kommer tørre over på tallerknen

Fremgangsmåde til slikasparges

Regn med 3-5 stk. hvide asparges pr. pers. Skræl aspargesene med kartoffelskræller fra hovedet og nedefter. Bøj aspargesen en smule, så du kan se, om der er rester af skræl. Skær det nederste træede fra. Kom aspargesene i en gryde med lidt letsaltet, kogende vand og kog dem 5-6 min., jo friskere asparges jo kortere kogetid. Tag dem op med en hulske og servér dem dampende varme. Det klassiske tilbehør er smør, der er rørt blødt, men hollandaisesauce smager også fantastisk til.


Ingredienser til nem hollandaisesauce

(4 pers.)

125 g smør
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
½ dl aspargesvand
1-2 spsk. citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær smørret i skiver og læg dem i en tykbundet gryde sammen med de øvrige ingredienser. Varm op under konstant piskning ved jævn varme, til saucen er tyk og lækker. Tag gryden fra varmen, smag den til med salt, peber og citron.

Tip: Hvis saucen viser tendens til at skille, kan den reddes med nogle dråber koldt vand og kraftig piskning.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Grillet asparges med agurkeskum
Hvide asparges med vinaigrette, æg og kartofler


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop