Opskrifter

Speltbrød med sprød salat

Tirsdag, 1. maj 2012af Redaktion
Server brødet og salaten som en sund frokost, en let forret eller som tilbehør

Brød
25 g gær
3½ dl lunkent vand
1 dl yoghurt
1 tsk. salt
1 spsk. honning
250 g groft speltmel
350-400 g hvedemel
1 æg

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Rør yoghurt, salt og honning i. Tilsæt speltmel og det meste af hvedemelet, ælt dejen grundigt, tilsæt løbende mere mel, indtil dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Form dejen til en stor kugle og sæt den på en plade med bagepapir. Pensl brødet med sammenpisket æg, snit brødet i tern med en skarp brødkniv og lad det hæve til dobbelt størrelse. Bag brødet nederst i ovnen ved 200° i ca. 40 min.



Salat med grønsager

(6 pers.)

200 g nye gulerødder
1 fennikel
1 bundt radiser
4 spsk. friskpresset citronsaft
3 spsk. olivenolie
1 håndfuld persille
1 håndfuld kørvel
1 håndfuld dild
1 lille bundt purløg
Salt og peber

Skær gulerødder, fennikel og radiser i tynde skiver. Rør citronsaften sammen med olie og vend dressingen grundigt sammen med grønsager og grofthakkede krydderurter. Smag salaten til med salt og peber.

Server evt. en Aalborg Export Akvavit til.

Madopskrift: Pernod Ricard Denmark

EN NY KØKKENREVOLUTION

Lékué dampboksen damper pasta, ris, gryderetter og supper hurtigt og nemt i mikroovnen. Et perfekt alternativ til gryderne. Boksen kan købes her

Find flere opskrifter her...
Spegesild med stenbiderrogn
Laks med fennikelsalat
Asparges-pastasalat








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop