Opskrifter

Stenbiderrognmousse med avocado

Mandag, 11. april 2011af Redaktion
En dejlig forårsret - server med godt brød

(5-6 pers.)

6 blade husblas
200-300 g renset stenbiderrogn
2-3 forårsløg
75 g mayonnaise
1 lille bæger cremefraiche 18%
1 lille bæger cremefraiche 38%
1 tsk. mild paprika
1 knsp. cayennepeber
Saft af 1 citron
Salt, peber
2 avocado
Dild

Hæld rognen i en sigte og bland den med 1 tsk. salt. Lad den stå i 15 min. og pres væden af. Rognen skal være tør, ellers bliver moussen for blød. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Snit forårsløgene fint og gem lidt af det grønne til pynt. Bland mayonnaise og cremefraiche og smag til med paprika, cayennepeber, lidt citronsaft, salt og peber. Tag husblassen op af vandet og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen lidt, inden den røres i creme fraichen sammen med stenbiderrogn og forårsløg. Træk skindet af avocadoerne og skær dem i halve. Skær den ene avocado i skiver og den anden i små tern. Bland med citronsaft og vend ternene i cremefraichen. Læg film i en form på ca. 1 l. Fugt filmen med citronsaft og læg avocadoskiverne i bunden. Hæld cremefraiche blandingen i formen og glat med en ske. Dæk formen til med film og sæt den i fryseren 15 min., så moussen hurtigt stivner. Sæt formen i køleskab 4-5 timer. Løft moussen op af formen ved hjælp af filmen og læg den på et fad. Pynt med forårsløg og server med godt brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SMUKKE TALLERKENER

Dekorative keramiske tallerkener i flotte pastelfarver.
Den rillede tallerken fås i shoppen for 39 kr...

Find flere opskrifter her...
Forårssalat med stenbiderrogn
Æggereder
Femkornsbrød







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop