Ingredienser til stjerneskud
(Stjerneskud til 1 pers.)
1 stor skive lyst landbrød
15 g smør
2 store hoved-salatblade
4 rødspætte-fileter
½ æg
1 dl rasp
Smør til stegning
75 g rejer
1 spsk. stenbiderrogn
4-6 asparges (grønne, hvide eller begge dele)
¼ citron
2 kviste dild
¼ dl mayonnaise
Fremgangsmåde til stjerneskud
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Skær skorpen af brødet og rist det. Læg 2 af fileterne i kogende, letsaltet vand, sluk for vandet, når fisken er lagt i. Tag dem op efter 1½-2 min. Vend de 2 sidste fileter i æg og rasp. Steg dem sprøde i smør ca. 3 min. på hver side ved høj varme. Skræl de hvide asparges, kog de grønne og hvide asparges i saltet vand i 2-5 min. Smør brødet med smør. Læg skyllet salat på brødet, dernæst fisk, rejer og asparges. Top dit stjerneskud af med mayonnaise og stenbiderrogn. Pynt dit stjerneskud med citron og dild.
Tip: Det er en stor portion, så du kan sagtens nøjes med en kogt og en stegt rødspættefilet pr. person.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se meget mere smørrebrød i galleriet nedenfor...
Godt og traditionelt smørrebrød til frokosten Sprødt rugbrød fungerer rigtigt godt sammen med den salte hellefisk og de milde sød-sure agurker Sæt dit eget præg på smørrebrødet med hjemmelavet pickles Leverpostej kan f.eks. bruges til at lave Dyrlægens natmad - ikke noget med frugt eller rød peber på ostemaden her... En skøn, klassisk tunmousse kan også bruges, når der skal laves smørrebrød Pynt gerne smørrebrøddet med bacon, tomat og karseSmørrebrød
Roastbeef med hjemmelavet remoulade
Se opskriften her...
Røget hellefisk med agurk
Se opskriften her...
Sprængt oksebryst med pickles
Se opskriften her...
Gammeldags leverpostej
Se opskriften her...
Gammel ost med fedt og sky
Se opskriften her...
Tunmousse
Se opskriften her...
Hjemmelavet æggesalat
Se opskriften her...Relaterede artikler