Tomattatar med urtecreme

En skøn frokostanretning
Af
af Redaktion

(4 pers.)

12 blommetomater, ca. 500 g
1 spsk. olie
1 tsk. citronsaft
Salt og peber

Urtecreme
100 g friskost
Snittet purløg
Snittet basilikum
Salt og peber

TIP

Blommetomater er dejlig sødlige. Andre tomater med mindre sødme kan justeres med lidt sukker.
Tataren kan tilsættes lidt finthakkede, sorte oliven.

Hak tomaterne i meget små stykker og lad dem dryppe af i en sigte. Bland dem med olie og citronsaft og smag til med salt og peber. Pres tomatblandingen ned i en lille form eller kop og tryk den godt sammen. Vend tataren ud på tallerknen.
Rør urtecremen sammen og læg en skefuld ved siden af tomaterne. Server med ristet rugbrød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


SØDE KERAMISKE HJERTEFORME

De røde forme er ildfaste og kan bruges til bagning. De dekorative forme kan købes i Familie Journals Shop for 149 kr. (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Æggeterrine med matjessild
Aspargessalat med nødder
Hvide asparges i basilikumdressing





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.