Opskrifter

Vintermarmelade med blodappelsiner

Søndag, 2. marts 2014af Redaktion
Blodappelsiner er sødere end almindelige appelsiner og mere bløde i konsistensen, skallen en smule tyndere og derfor særligt velegnet til appelsinmarmelade lavet med skal

Ingredienser til vintermarmelade med blodappelsiner

6 usprøjtede blodappelsiner
2 usprøjtede lime
2 usprøjtede citroner
5 dl kogende vand
6 klementiner
1½ kg syltesukker
1 tsk. Atamon


Fremgangsmåde til vintermarmelade med blodappelsiner

Skyl appelsiner, lime og citroner og skær dem hver i 8 både. Skær bådene i tynde skiver og læg dem i en gryde. Hæld det kogende vand over og lad dem trække under låg et par timer. Pres saften af klementinerne og kom den i gryden. Kog appelsiner, lime og citroner op med sukkeret, lad det småkoge under låg i 50 min., tag låget af og lad det koge i yderligere 15 min. Tag marmeladen af varmen og rør Atamonen i. Hæld marmeladen på skoldede og Atamonskyllede glas og opbevar dem køligt. Det er nu, citrusfrugterne er bedst, så det er nu, den gode citrusmarmelade skal koges.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Figenpålæg med tranebær
Æblemarmelade med ananas


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop