Opskrifter

Afrikansk gryde med karry og linser

Lørdag, 28. september 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Efteråret er over os, og det er gryderetterne også. Drøm dig til varmere himmelstrøg med denne varme afrikanske gryde med karry og linser.

Ingredienser til afrikansk gryde med karry og linser:

(4 personer)

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 7 g gurkemejerod
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1½ spsk. stærk karry
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 250 g søde kartofler
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl tørrede røde linser
  • 150 g frisk spinat
  • 4 spsk. saltede peanuts
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 tsk. salt
  • 1 frisk rød chili
  • 1 bundt frisk mynte

Prøv også: Courgettesuppe med linser og hvidløgsstave

Fremgangsmåde:

Hak løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje fint, og svits det i olien sammen med karry og spidskommen.

Tilsæt tomater, lad det simre i 10 minutter, og skær søde kartofler i tern.

Tilsæt søde kartofler sammen med kokosmælk og linser, og lad det simre under låg i 40 minutter. Skyl spinaten, hak den groft og vend den i sammen med peanuts.

Lad retten koge op, smag til med limesaft og salt, og servér retten drysset med hakket chili og mynteblade.

Prøv også: Kylling i karry med porrer