Andebryst med kartoffelgratin

Andebryst med kartoffelgratin er et god bud på lækker mad til en kold vinteraften
Af
af Redaktion
Andebryst med kartoffelgratin smager skønt og er let at lave

Ingredienser til andebryst med kartoffelgratin

(4 pers.)

4 andebryster med skind

Lage
2 spsk. farin
4 spsk. sherryeddike (eller balsamico)
4 spsk. gin
8 enebær
Salt og peber

Kartofler
3 store bagekartofler
3 spsk. andefedt
Salt og peber
3 kviste timian
1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Knus enebærrene i en morter. Rør dem med farin, eddike, gin, salt og peber. Snit 3-4 skrå linjer i fedtet på hvert andebryst, gnid lagen ind i andebrysterne og læg dem i køleskabet i en fryseplastpose mindst en time og gerne natten over. Smelt andefedtet og hæld det i en lille bradepande. Skrub kartoflerne, skær dem i tynde skiver, læg dem taglagt i fadet og drys med salt, peber, hakket hvidløg og timianblade. Sæt fadet i ovnen i 35-40 min. ved 180°. Tør andebrysterne af og brun dem på en grillpande ca. 4-5 min. på hver side. Sæt dem ind i ovnen til kartoflerne de sidste 10 min. af disses ovntid. Tjek andebrysterne, om de er gennemstegte, de kan evt. hvile 5-10 min. indpakket i alufolie.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Andebryst med sauterede rødbeder
Kyllingepie
Forloren and med røsti

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.