Opskrifter

Bønnesalat med røget mørbrad

Onsdag, 14. januar 2009af Redaktion
15 min. + 30 min. til kogning(3 pers.)150 g kidneybønner200 g kartofler200 g grønne bønner2 spsk. olivenolie2 tsk. hvidvinseddike1 spsk. hakket

15 min. + 30 min. til kogning
(3 pers.)

150 g kidneybønner
200 g kartofler
200 g grønne bønner
2 spsk. olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
1 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket kapers
200 g røget mørbrad
150 g skalotteløg
6 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. ahornsirup

Kog kidneybønner og kartofler møre i hver deres hold letsaltet vand og damp de grønne bønner let. Pisk olie, eddike, persille og kapers sammen til en dressing. Skær kartofler og grønne bønner i mundrette stykker og bland dem med kidneybønner og dressing. Anret på et fad og læg skiver af mørbrad over. Pil løg og hvidløg og skær skalotteløgene i kvarter og hvidløgene i skiver. Svits løg og hvidløg i olien til de begynder at tage farve. Tilsæt siruppen og steg i yderligere 2 min. Fordel løgene over mørbraden og server.


Madopskrift: Kristina Miechels


Prøv også...
Oksepandekage
Minestronesuppe