Opskrift på ristaffel-fad med kylling og kokosmælk

Denne ret er en sikker vinder i hverdagen for hele familien. Top retten med kokoksflager, bananer og mangochutney.
Af
Af: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann.
Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk.
Foto: Winnie Methmann
Annonce
50 min
4 personer
Ingredienser:
1 hel kylling, gerne parteret
500 g søde kartofler
2 løg
3 fed hvidløgolivenolie
1 spsk. karrypulversalt og  peber
4 dl ris½
l hønsebouillon
1 dåse kokosmælk
Topping:
2 bananer
1 håndfuld bredbladet persille
1 dl rosiner
1 dl ristede kokosflager
1 dl mangochutney

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke allerede er parteret.
  3. Pil og skær løg i grove skiver.
  4. Pil og skær hvidløg i tynde skiver.
  5. Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern.
  6. Vend løg, hvidløg og søde kartofler sammen med olie, karry, salt og peber, og fordel det i et stort ovnfast fad.
  7. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til løgene begynder at blive gyldne.
  8. Tag fadet ud af ovnen, drys risene over, og hæld bouillon og kokosmælk i fadet.
  9. Rør rundt.
  10. Drys salt og peber over kyllingestykkerne, og læg dem øverst i fadet.
  11. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingestykkerne er gennemstegte og risene møre.

Topping:

  1. Skræl bananer, og skær dem i skiver.
  2. Skyl og hak persille.
  3. Anret bananer, persille, rosiner, kokosflager og mangochutney i små skåle, og sæt dem på bordet sammen med ristaffel-fadet.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.