Opskrifter

Bondegryde

Lørdag, 11. januar 2014af Redaktion
Gris i grønt

Ingredienser til bondegryde

(6-8 pers.)

1 kg hvidkål
400 g mellemstore løg
300 g gulerødder
200 g pastinak
200 g persillerod
¾ kg nakkefilét
400 g kogebacon
2½ dl hvidvin el. bouillon
2-3 kviste timian
4 laurbærblade
10 peberkorn
4 hele nelliker
1 spsk. salt


Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde til bondegryde

Skær kålen i kvarte eller ottendele. Pil løgene, skræl gulerødder, pastinak og persillerod og flæk dem. Læg grønsager, kød og bacon i en stor gryde. Tilsæt hvidvin eller bouillon samt timian. Læg de øvrige krydderier i en kaffefilterpose og luk den med snor. Kom posen i gryden sammen med salt. Lad det simre mørt under låg i 1 time. Skær bacon og kød i skiver og spis groft brød til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Kylling i gryde
Spicy kødsovs


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop