Braiseret svinebryst med blommer og bulgursalat

Rigtig god ret i sommerudgave
Af
af Redaktion

(6 pers.)

1½ kg svinebrystmed ridset svær
2 spsk. smør
Olivenolie
Salt og peber
2 laurbærblade
2 nelliker
½ kg blommer

Salat
300 g bulgur
1 tsk. stødt spidskommen
200 g feta, smuldret
200 g cherrytomater
1 lille bdt. basilikum
½ bdt. purløg
2 spsk. olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber

Brun begge sider af svinebrystet i en stor pande i en blanding af olie og smør. Sæt kødet i et ildfast fad i ovnen i 30 min. ved 180°. Hæld overskydende fedt fra. Hæld ½ l vand i bunden af fadet og sæt kødet tilbage med sværen op og laurbær og nelliker stukket i fedtet. Læg halverede, udstenede blommer ved. Læg alufolie over og stil i ovnen ved 160° i 1½ time. Blend til sidst blommer og braiseringslage og server til kødet med salaten. Salaten laves, ved at bulgur udblødes med kogende vand og spidskommen i 15 min. Blandes med smuldret feta, halverede tomater og krydderurter. Vendes med citronsaft, salt, peber og olivenolie.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere hovedretter her...
Fyldt svinebryst
Braiseret svinebryst med krydret sovs
Svinebryst med æbler og blomkål

Vin til maden? Lær en masse om gode vine...

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.