Opskrifter

Burgere med hjemmebagte boller

Onsdag, 1. august 2012af Redaktion
Klassiske burgere - lav selv burgerbollen

(4 pers.)

Grovboller
10 g gær
4 dl vand
½ dl surmælksprodukt
1 spsk. olivenolie
½ spsk. salt
200 g groft speltmel
100 g grove havregryn
100 g hvedemel

Fyld
600 g hakket oksekød
Salt og peber
1 hjerte- eller hovedsalat
2 store tomater
1 spsk. cremefraiche
Salt og peber

Tilbehør
Evt. kartoffelbåde

Rør gær med vand, mælk, olie, salt, havregryn og groft mel. Tilsæt så meget hvedemel, at dejen er som en fast grød. Sæt det i køleskabet til næste dag. Ælt så meget hvedemel i, at dejen akkurat slipper skålen. Form til ca. 12 boller og lad dem efterhæve 20 min. Bag dem ved 225° i 15-20 min.

Form 4 bøffer og drys med salt og peber. Grillsteg dem på en pande ca. 8 min. på hver side. Flæk bollerne og smør lidt cremefraiche på underbollerne, læg salat, tomatskiver og bøf på og luk bollerne. Server med salat og evt. råstegte kartofler.

Tip: Der bliver ca. 12 boller, frys evt. resten.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Tatarburger med sprøde løg
Frosne hamburgere
Hakkebøf med sennepsstuvede rodfrugter




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop