Af Ulrika Davidsson
Selv om det er småt med brød, ris og pasta i Lavkarbo/Low Carb-kuren, skal du ikke fortvivle: Der findes gode alternativer. Se bare listen nedenfor.
Du kan også selv tilføje alternativer til byt ud-listen, efterhånden som du finder ud af, hvad mere du kan bruge som erstatning for de kulhydratholdige madvarer, som du ikke må spise, når du er på Lavkarbo-kost.
Byt ud-listen
Kartofler: Erstattes med blomkålsmos (evt. med fløde eller smør) eller spinatstuvning (f.eks. med creme fraiche).
Ris: Lav blomkålscoucous (se opskriften her).
Pasta: Strimlet squash.
Brød: Tynde skiver Lavkarbo-brød (prøv f.eks. vores Lavkarbo-brød).
Kage med hvedemel: Brug i stedet mandelmel, flødeskum og bær.
Posesovs: Lav din egen blendede grønsagssovs uden hvedemel.
Letmargarine: Brug smør i stedet.
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo/Low Carb
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo/Low Carb-kuren
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-vafler |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-smoothies |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-laks i osteskjul |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-brød |