Opskrifter

Catalonske ris med vildsvin

Mandag, 10. maj 2010af Redaktion
God aftensmad med masser af smag

(4 pers.)

2 dl basmati- el. parboiled ris
50 g mandler
1 rød peber
1 gul peber
50 g lyse rosiner
2 spsk. hakket persille

Marinade
5 spsk. olivenolie
1½ spsk. lys vineddike
Salt
Cayennepeber
Paprika
Ca. 500 g vildsvinefilet el. skinkemignon
1 tsk. revet citronskal
1 tsk. salt
Olie til stegning



TIP

  • Vildsvinefilet findes frosset bl.a. i SuperBest, og det skal, efter at være optøet, krydres med salt og citronskal og steges på pande i olie 4-5 min. på hver side. Køles lidt af og skæres i skiver.
  • Risene kan koges og blandes dagen før, og det er jo ganske praktisk, når man kommer hjem og er sulten.

Kog risene til løse ris og rør dem igennem, så de falder helt fra hinanden. Køl risene af. Smut mandlerne og hak dem groft. Skær frø og lameller fra peberfrugterne og skær dem i små, ensartede tern. Bland det hele godt i en skål.
Pisk marinaden sammen og hæld den over risene 1 time før serveringen. Server risene som tilbehør til en skive stegt kød eller grillet kylling.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere med ris...
Riskroketter med mangosalsa
Nasi goreng med rejer
Karryris med rejer
Risgryde med kalkun

Til dessert...
Letfrossen risbund med abrikoslåg og rabarber