(4 pers.)
3 dl basmatiris
Ca. 5 dl bouillon
2 hakkede løg
1 fed hakket hvidløg
1 hakket, grøn peber
2 spsk. olie
200 g rejer
¼-½ tsk. sambal oelek
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. spidskommen
1-2 spsk. indonesisk soja
Omelet
2 æg
2 spsk vand
½ tsk. soja
Snittet basilikum
TIP
- Nasi goreng ses også med strimlet kyllingekød, der svitses sammen med løgene, eller skinkestrimler, der blandes i risene sammen med rejerne.
Kog risene 10 min. i bouillon og lad dem trække 10 min. under låg. Svits løg, hvidløg og pebertern bløde i olien. Tilsæt risene og lad det snurre ved jævn varme, til risene er gennemvarme. Kom rejerne i og smag til med det stærke sambal oelek, koriander, spidskommen og soja. Juster forsigtigt med salt efter sojaen, den salter godt.
Omelet: Pisk æg, vand og soja let sammen i en skål. Hæld det på en oliepenslet sliplet-pande og lad det stivne ved svag varme. Rul omeletten sammen og skær den i skiver. Læg dem oven på risene sammen med snittet basilikum.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere med ris...
Riskroketter med mangosalsa
Catalonske ris med vildsvin
Karryris med rejer
Risgryde med kalkun
Til dessert...
Letfrossen risbund med abrikoslåg og rabarber