Opskrifter

Coq au vin på kyllingefilet

Mandag, 29. august 2011af Redaktion
En rigtig coq au vin laves med en hel, kornfed hane, men i dag, hvor næsten alt skal gå stærkt, bliver det med kyllingefilet og så i øvrigt de ingredienser, som ellers kendetegner retten

(4 pers.)

500 g kyllingefilet
½ tsk. salt
Peber fra kværnen
1 porre
1-2 gulerødder
2 dl rødvin
½ dl vand
2 spsk. koncentreret kyllingefond
2 laurbærblade
1 pakke tørsaltet bacon
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
150 g champignon
½ spsk. friske rosmarinnåle
Smør eller olie til stegning
Lidt majsstivelse til jævning

Krydr kyllingefileterne med salt og peber. Skyl porren og skær den i grove strimler. Skræl guleroden og skær den i skrå skiver. Brun kyllingestykkerne i en pande med smør og læg dem i en gryde. Tilsæt vin, vand, kyllingefond, laurbærblad, gulerødder og porre. Småkoger 5 min. under låg. Skær baconen i strimler. Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarte. Rens svampene og skær dem i skiver. Steg bacon, løg, hvidløg, svampe og timian på panden 5-6 min. ved jævn varme og kom det i gryden. Småkoger yderligere 5 min. Jævn med majsstivelse. Varmes igennem og smages til med salt og peber. Server med ris eller brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Mere mad med vin...


Artiskokker med vin-
marinade


Vaniljetoppe med
rødvinspærer


Kylling i hvidvin











Find mere mad med promiller i her...



Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop