Opskrifter

En kødelskers drøm

Mandag, 12. oktober 2009af Redaktion
Kød i tern og masser af grønt i stegeso

(4-6 pers.)

300 g skært kalvekød (inderlår) i tern
300 g skært lammekød i tern
300 g skært svinekød i tern
3 gulerødder i skiver
3 store bananskalotter, pillede og i kvarte
2 porrer i ringe
½ spidkålshoved (de yderste meget grønne blade især) i tykke strimler
200 g snittebønner skåret i skrå stykker
½ bdt. dild
1 dl hakket persille
½ l suppe
Salt og peber
30 g smør


Gør alle grønsagerne i stand. Tag snittebønnerne fra og gem dem. Læg de andre grønsager lagvis med kødet, hvor de tre typer blandes i en Römertopf (stegeso). Læg smørklatter og krydderurter imellem. Fyld op med suppe, salt, peber og krydderurter og stil det hele i ovnen med låget på ved 200° i 45-60 min., til kødet er akkurat mørt. Tag låget af og vend snittebønnerne i og giv dem 8 min. mere. Drys med frisk dild ved servering og server med salat og kartoffelmos.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Lammebov i stegeso
Kylling i stegeso med grønt