Ingredienser til enebærgryde med nøddemos
(3 pers.)
500 g svinekød, f.eks. bov
125 g bacon i tern
1 spsk. smør
4 enebær
1 kvist rosmarin
3 dl fløde 9%
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
Nøddemos
750 g kartofler
50 g hasselnødder
1½ dl mælk
50 g smør
Salt og peber
2 dråber kulør
2 tsk. majsstivelse
Sådan gør du
Skær svinekødet i tern og brun baconternene i smørret. Tilsæt svinekødet og lad det brune med i et par min. Knus eller hak enebær og rosmarin og kom det ned til kødet. Tilsæt fløde, salt og peber og lad retten småsimre under låg i 45 min. Kog kartoflerne. Hak hasselnødderne, hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos kartoflerne med mælk og smør, vend nødderne i og smag mosen til med salt og peber. Kom kartoffelmosen i tre små, smurte ovnfaste skåle og bag dem i 20 min. ved 190°. Jævn retten med majsstivelsen rørt ud i lidt vand, tilsæt kulør og smag retten til.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kyllingerisotto
Braiseret bovlap med blomkålssalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Simremad i gryderne
Gryderetter til de kolde vintermåneder...
Skønne gryderetter














Kalvegryde med vin og krydret drys
Lækker gryderet inspireret af osso buco, men her med appelsinskal
Find opskriften her....


Kyllingefrikassé
Tilfør tilsidst et drys persille som prikken over i'et
Find opskriften her...












Spansk lam i rødvin med rødløgskompot
Lammet simrer mørt i rødvin med krydderurter, og skyen jævnes med picada, som er en blanding af tørt brød, mandler, smør og persille
Find opskriften her...




Portugisisk gryde med gris og muslinger
Rigtig dejlig gryderet med hjertemuslinger, svinekød, og chorizo
Find opskriften her...









