(4 pers.)
Det skal du bruge til fiskesuppe:
Prøv også: Fiskesuppe med karry
1 kg friske blåmuslinger
1 rødløg
4 fed hvidløg
30 g smør
3 dl hvidvin
300 g hvid, fast fisk (fx torsk el. lyssej)
½ l fiskefond
1 dl piskefløde
1 lille dåse
tomatpuré
Salt og peber
1 lille bdt. dild
Sådan laver du fiskesuppe
Tjek, at muslingerne er lukkede eller lukker sig ved slag mod bordet og skyl dem under koldt vand.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Smelt smørret i en gryde og sautér løg og hvidløg.
Kom muslingerne i gryden og læg låg på.
Ryst den grundigt.
Hæld vin på, damp i 3 min. og tag låget af.
Lad noget af vinen fordampe og rør rundt i muslingerne, så de sidste åbner sig.
De, der ikke åbner sig, kasseres.
Tilsæt fiskefond, fløde og tomatpuré.
Smag suppen til med salt og peber.
Skær fisken i store tern og kom dem i gryden i 30 sek.
Servér med dild og brød.
Prøv en af vores andre suppeopskrifter her: Pastinaksuppe med indiske gulerødder