(6 pers.)
Flæskesteg med brune kartofler og æbler:
1½ kg svinekam
1 spsk. salt
10 nelliker
4 laurbærblade
1 løg
100 g knoldselleri
Halve æbler med gelé:
6 syrlige æbler
5 dl vand
6 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
6 tsk. ribsgelé
6 tsk. mintgelé
Brune kartofler:
1.200 g aspargeskartofler
80 g sukker
60 g smør
Prøv også: Flæskesteg med juleløg
Sådan laver du flæskesteg med brune kartofler og æbler
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum og gnid saltet godt ind mellem sværene.
Sæt nelliker og laurbærblade i stegen og læg den på en rist over en bradepande.
Skræl løg og selleri og skær dem i mindre stykke.
Kom 5 dl vand i bradepanden, tilsæt løg og selleri og stil stegen i en kold ovn.
Tænd ovnen på 190° og lad stegen stå i 2½ time.
Giv evt. stegen et par min. under grill, hvis sværen ikke er helt sprød.
Gem stegeskyen til sovs.
Kog vand, sukker og citronsaft sammen.
Halvér æblerne og fjern kernehuset.
Læg æblerne i sukkerlagen, damp dem knap møre og lad dem afkøle i lagen.
Lad æblerne dryppe godt af, sæt dem på et fad og kom lidt gelé i hver.
Kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand og pil dem.
Smelt sukkeret på en pande, kom smørret ved og rør forsigtigt med en træske.
Hæld kartoflerne på og vend dem forsigtigt rundt i karamellen i ca. 10 min., til karamellen hænger ved kartoflerne.
Prøv også: Susannes rødkål