Opskrifter

Fyldte æg med sennep, rogn eller hakket skinke

Torsdag, 25. september 2008af Redaktion
(6 pers.)9 æg1-2 tsk. sennep1-2 spsk. mayonnaise½ hakket skalotteløg2 spsk. cremefraiche1 tsk. mayonnaiseLidt citronsaft50 g ufarvet stenbiderrogn1

(6 pers.)

9 æg
1-2 tsk. sennep
1-2 spsk. mayonnaise
½ hakket skalotteløg
2 spsk. cremefraiche
1 tsk. mayonnaise
Lidt citronsaft
50 g ufarvet stenbiderrogn
1 spsk. mayonnaise
50 g hakket skinke
½ hakket løg
1 spsk. hakket kapers,
karse


Hårdkog alle æggene. Halver dem og pil blommerne ud. Rør blommer fra tre af æggene med sennep, mayonnaise og skalotteløg. Kom det tilbage i 6 halve æg. Rør blommer fra andre tre æg med cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og halvdelen af rognen. Fyld i 6 halve æg og top op med rogn. De sidste blommer røres med mayonnaise, hakket skinke, løg og kapers. Pyntes med lidt kapers. Serveres på et fad med salatbund el.lign.

Fiskesalat med rejer og smilende æg
(6 pers.)

1 l blandede salatblade
300 g kogt torsk pillet af ben og skind
300 g store luksusrejer
200 g grønne asparges
1½ dl cremefraiche
1 dl mayonnaise
½ tsk. mild sennep
1 bdt. purløg
6 friske æg


Begynd med salaten, hvor bladene skylles og dryppes helt tørre. Kold kogt fisk plukkes i mindre stykker. Cremefraiche og mayonnaise blandes og smages til med sennep, salt og peber. Torsk og rejer vendes heri, og det hældes ud over salaten. Asparges flækkes og overhældes med kogende vand i 2 min. Drænes og lægges ved. Æggene koges i 6 min. i boblende vand. Pilles og deles, så blommen tildels flyder ud. Spises med ristet brød.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen