Opskrifter

Galette med skinke

Onsdag, 11. marts 2009af Redaktion
(4 pers.)20 min.40 g boghvedemel15 g hvedemel1 tsk. salt 1½ dl mælk1 ægSmør til stegningFyld4 æg150 g kogt skinke i strimler100 g revet ost4 tomater i

(4 pers.)
20 min.

40 g boghvedemel
15 g hvedemel
1 tsk. salt
1½ dl mælk
1 æg
Smør til stegning

Fyld
4 æg
150 g kogt skinke i strimler
100 g revet ost
4 tomater i skiver
1 hovedsalat
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. citron
2 spsk. olivenolie
1 dl klippet purløg


Bland boghvedemel, mel og salt og pisk først mælk og så ægget i. Bag tynde pandekager i lidt smør på en stor stegepande over stærk varme, til de er lysebrune. Læg pandekagerne på en bageplade og hæld et sammenpisket æg ud på hver. Fordel skinke, ost og tomatskiver på pandekagerne og fold siderne indover, så de danner en firkant. Bag pandekagerne ved 200° i 7-8 min. Vend salaten i dijonsennep rørt med citron og olie. Server galetterne med salaten og purløg.

Madopskrift: Kristina Miechels

Mere med æg...
Spansk omelet - tortilla
Hjemmelavet æggesalat
Indiske æg