(4 pers.)
Glaseret skinke med med stuvet grønkål:
1 kg kogt skinke
3 spsk. rasp
2 spsk. sennep
2 spsk. farin
2 æggeblommer
20 nelliker
350 g grønkål
4 dl piskefløde
1 spsk. mel
½ tsk. muskat
Salt og peber
Prøv også: Spansk, glaseret skinke
Sådan laver du glaseret skinke
Skær sværen af skinken, rids fedtet i et krydsmønster og rør rasp, sennep, farin og æggeblommer sammen.
Smør glaseringen på krydsmønstret og stik nellikerne i.
Steg skinken ved 200° i ca. 20 min., til glaseringen er gylden.
Rib kålen, hak den groft, blanchér den i letsaltet vand og lad den dryppe godt af.
Kog fløden op, tilsæt kålen og lad det simre i 5 min. under omrøring.
Rør melet ud i lidt vand, rør det i, lad det koge et par min.
Smag til med muskat, salt og peber og servér.
Prøv også: Grønkålssalat med granatæble