(2 pers.)
Det skal du bruge til hakkebøf med ovnstegt græskar og gedeost:
½ butternut-squash
Olivenolie
5 porrer
25 g smør
5 stilke salvie
Salt og peber
75 g frisk gedeost
1 dl piskefløde
50 g hasselnødder
400 g hakket oksekød
Prøv også: Hakkebøf med brun sovs og bløde løg
Sådan laver du hakkebøf med ovnstegt græskar og gedeost
Skræl græskarret og skær det i mindre tern.
Vend disse med 1 spsk. olie og bag dem i ovnen ved 200° i 35 min., til de er helt møre, men stadig i facon. Rens porrerne og skær dem i ringe.
Sautér dem i smeltet smør i 10 min. ved svag varme.
Tilsæt hakket salvie, salt og peber.
Læg porreblandingen i et lille, smurt ovnfast fad, kom bagte græskarstykker over og top med ost skåret i mindre stykker.
Hæld fløde over, drys med nødder og sæt det hele i ovnen ved 190° i 20 min.
Form kødet til bøffer og steg dem på en grillpande i lidt olie i ca. 8-10 min. på hver side.
Prøv også: Risruller med oksekød