Opskrifter

Hamburgerryg med ærter og gulerødder

Onsdag, 11. juli 2012af Redaktion
Ugens klassiske ret

(4 pers.)
30 min. + 30 min. kogetid

800 g hamburgerryg
1 stort løg

Grønærter
½ kg ærter i bælg (ca. 200 g)
1 bdt. nye gulerødder
4 forårsløg
1 dl vand
75 g smør
Lidt frisk dild

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Tilbehør
Kogte, nye kartofler drysset med persille

Kom hamburgerryggen i en gryde, dæk med koldt vand. Pil løget, skær det i kvarte og kom det i gryden. Lad hamburgerryggen småkoge i 30 min. under låg. Sluk og lad den trække i kogevandet i 20 min.

Bælg ærterne og skrab gulerødderne. Hvis gulerødderne er små, skal de være hele, ellers skæres de i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i kvarte, lad den grønne top bliver siddende. Bring vandet i kog og damp løgene i 4 min. Kom ærter og gulerødder ved og tilsæt smørret, lad det dampe under låg i 1-2 min. Drys lidt frisk dild over. Skær hamburgerryggen i skiver og server med grønsager og kartofler. Kogeskyen kan bruges som smørsovs til de kogte kartofler.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FINE TÆRTER

Sød tærteform i porcelæn med riller, så er du klar til at lave de fineste tærter! Formen koster 129 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Langtidsstegte nakkekoteletter med ærter og porrer
Svinekæber med spinatsalat og spiselige blomster
Krebinetter med quinoasalat








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop