Opskrifter

Hvem gi'r pizza i aften?

Mandag, 6. oktober 2008af Redaktion
Med samme dej kan du bage tre forskellige pizzaer, en med grønsager, en med skaldyr og en meget enkel og lækker pizza med carpaccio. Dejen kan æltes med koldt vand og hæve i køleskab fra morgen til aften. Der kan bruges færdig, ikke for tynd tomatsauce, men den hjemmelavede smager mest af tomat og er uden tilsætningsstoffer

Grunddej til pizza

(Til 4 runde pizzaer)

¼ pakke gær
2½ dl håndvarmt vand
1½ tsk. salt
1 spsk. olie
Ca. 400 g pizzamel

Smuldr gæren og rør den glat med vandet. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen smidig og glat. Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen 50-60 min. Varm ovnen til 275°. Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud på bagepapir til en tynd pizzabund, ca. 30 cm i diameter.

Tomatsauce

250 g cherry- el. cocktailtomater
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
2 spsk. olivenolie
3 spsk. friskhakket basilikum

Halver tomaterne og læg dem i en bradepande. Lad dem tørre på ovnens midterrille ca. 4 timer ved 100°. Miks alle tingene til saucen med stavblender eller i blender.


TIP
Portionen er til mere end 4 pizzaer, men den kan holde sig i køleskab omkring 1 uge eller ½ år i fryser.

Pizza marinara

(4 pizzaer)

1 portion pizzadej
1½ dl tomatsauce
400 g mozzarellaost
150 g muslingekød, frosset el. fra dåse
20-30 store pillede rejer
10 cherry-tomater
1 rød chili
2 fed hvidløg
3 spsk. revet granaost

Pynt:
Bredbladet persille

Smør tomatsaucen på pizzabundene. Skær mozzarellaen i skiver og fordel dem sammen med muslinger, rejer, tomater i halve og finthakket chili. Pres hvidløg over og drys ost på. Bag pizzaerne en ad gangen 8-10 min. på midterrillen ved 275°.





Pizza med carpaccio

(4 pizzaer)

1 portion pizzadej
1½ dl tomatsauce
400 g mozzarella i skiver
300 g carpaccio (kalve-el. oksefilet skåret i pålægstynde skiver)
4 tsk. trøffelolie
3 tsk. flagesalt
Groftkværnet peber
100 g høvlet parmesanost

Pynt:
Rucolasalat

Kom tomatsauce og mozzarella på de udrullede pizzabunde. Bag dem en ad gangen 8-10 min. ved 275°. Læg oksefileten på, krydr med salt og peber og dryp trøffelolie på. Høvl parmesan over og pynt med rucola.



Grønsagspizza

(4 pers.)

1 portion pizzadej
1½ dl tomatsauce
400 g mozzarella i skiver
8 marinerede artiskokhjerter
12 champignoner i tynde skiver
1 rødløg i tynde strimler
3 marinerede peberfrugter i strimler
8 marinerede fed hvidløg skåret i skiver
4-6 cocktailtomater skåret i både
Frisk oregano
Reven granaost
2 spsk. olivenolie
Salt


Fordel tomatsauce og mozzarella på de udrullede pizzabunde. Skær artiskokkerne i halve eller kvarter og læg dem på bundene sammen med de øvrige grønsager. Krydr med oregano, salt og parmesanost. Bag pizzaerne en ad gangen 8-10 min. ved 275° midt i ovnen.


Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen