(4 pers.)
Hverdagsmad: Det skal du bruge til kartofler og rødbeder i fløde med ovnbagt torsk:
800 g jævne kartofler
300 g rødbeder
2½ dl piskefløde
Salt
Friskkværnet peber
8 stilke timian
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
600 g torskefilet uden skind og ben
Sådan laver du retten
Skræl kartofler og rødbeder.
Skær dem i tynde skiver og læg dem mellem hinanden i et ovnfast fad.
Rør fløden med 1 tsk. salt, peber, timianblade og presset hvidløg.
Hæld blandingen over kartofler og rødbeder.
Stil fadet i en 180° varm ovn og bag det i 40-50 min., til kartofler og rødbeder er møre, når man prikker i dem med en lille, spids kniv.
Smør et ovnfast fad med olie.
Læg fisken i fadet og krydr med salt og peber.
Bag torsken i ca. 15 min. ved 180°.
Servér torsken med kartofler og rødbeder i fløde.
Prøv også: Hurtig karrykylling